Jun 01

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

Ορισμός:

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικές οργανικές ενώσεις με πολύ έντονη οσμή. Εκκρίνονται από ειδικούς αδένες, πόρους και κύτταρα αρωματικών φυτών και από τους χυμούς και ιστούς ορισμένων δένδρων. Βρίσκονται σε ρίζες, άνθη, φύλλα, μίσχους, καρπούς σε ποικίλες ποσότητες και θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αιθέρια έλαια είναι η πεμπτουσία του φυτού, η ζωτική του δύναμη, η ψυχή του. Τα αιθέρια έλαια έχουν επίδραση στην συναισθηματική και πνευματική κατάσταση μέσω της αρωματικής τους οσμής. Η αίσθηση της οσμής συνδέεται επίσης στενά με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις.

Πως λειτουργούν τα αιθέρια έλαια;

Τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν το σώμα, το πνεύμα και την ψυχική μας διάθεση. Όταν τα εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα, απορροφώνται γρήγορα από τον επιθυλιακό ιστό, περνούν στο αίμα μέσω του κυκλοφοριακού και λεμφικού συστήματος και καταλήγουν σε όλο τον οργανισμό. Επειδή είναι πτητικά (εξατμίζονται εύκολα) είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να φτάσουν στα κέντρα του εγκεφάλου. Τα αρωματικά μόρια φθάνουν στον εγκέφαλο μας μέσω της διαδικασίας της όσφρησης. Οι οσμές των αιθέριων ελαίων επηρεάζουν την έκκριση ορμονών και τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και με αυτό τον τρόπο επιδρούν στον ψυχισμό μας.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.