Συνέντευξη Amelie Handmade Beauty

Συνεντεύξεις & Συνεργασίες
Apr 02

Συνέντευξη Amelie Handmade Beauty

*Ενα κόσμος που μοσχοβολάει γιασεμί.

Ενας χώρος που χαρίζει ευεξία και αρμονία.*

Στο άρθρο που ακολουθεί,ταξιδεύουμε μέσα απο αιθέρια έλαια,βοτανα,αλχημείες χρόνων και θεραπείες που στόχο έχουν να χαρίσουν ίαση σε όποιον το έχει ανάγκη

Tαξιδεύουμε ως την Αλεξανδρούπολη και επισκεπτόμαστε τον Iasmoscosmos για να επιλέξουμε εκτός απο την κατάλληλη θεραπεία και φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά απο το μενού της Amelie-Handmadebeauty! Εnjoy!

Iasmoscosmos:ενας χώρος ίασης και ευεξίας

Η Μαριάννα Λαλίδου Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε την φύση. Η αυλή της ήταν γεμάτη με ευωδιαστά λουλούδια , έλατα , μεγάλο κήπο και το σπίτι της οικογένειας της,μοσχοβολούσε άρωμα λουλουδιών και βοτάνων. Μέσα στον χώρο που μεγάλωσε υπήρχε παράδοση η οποία ήταν και η βάση που ασχολήθηκε σήμερα και επαγγελματικά.Μεταξύ άλλων δημιούργησε το http://www.iasmoscosmos.gr/ στην Αλεξανδρούπολη ενα χώρος ίασης και ευεξίας.

Σε αυτό το χώρο θα βρεις και τα φυτικά χειροποίητα καλλυντικά απο το μενού της Amelie-Handmadebeauty,μια καινούρια συνεργασία για την οποία είμαι πολύ χαρούμενη!

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τη Μαριάννα και το χώρο της:

1) Πες μας λίγα λόγια για σένα και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τωρινό σου επάγγελμα. Το 2003 αποφοίτησα από το δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα “ Προσχολικής αγωγής , δραστηριοτήτων , δημιουργίας και έκφρασης “ . To 2004 στον χώρο των ολιστικών θεραπειών εκπαιδεύτηκα στην Αρωματοθεραπεία ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών με το μεταπτυχιακό στην Αρωματοθεραπεία – Φυτοθεραπεία. Απόφοιτη της σχολής Εναλλακτικών Επιστήμων Natural Health Science και της Aura Soma Academy , συνδυαστικά ως και μοναδική αρωματοθεραπεύτρια της Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκα διάφορα σχολεία της περιοχής μου για να δώσω μια νέα πνοή , να εμπνεύσω και να ταξιδέψω τα παιδιά στον κόσμο των λουλουδιών , των βοτάνων και της αρωματοθεραπείας. Να γνωρίσουν τις ιδιότητες και τα οφέλη με όσα μας προίκισε η φύση , από τον Ασκληπιό στον Ιπποκράτη έως σήμερα , τα μυστικά των φυτών και τις σοφές θεραπείες που μας προσφέρει το φαρμακείο της φύσης . Η αγάπη μου για τα φυτά – λουλούδια , τα οφέλη τους και τις ισχυρές , θεραπευτικές τους ιδιότητες με οδήγησαν να σπουδάσω και να ασχοληθώ με την αρωματοθεραπεία και τις ολιστικές θεραπείες. Η ολιστική αρωματοθεραπεία είναι ο κλάδος της βοτανικής ιατρικής και στοχεύει στην θεραπεία του νου , της ψυχής και του σώματος με την χρήση των αιθέριων ελαίων

2) Πόσο καιρό έχεις τον Ίασμο και τι αντιπροσωπεύει για εσένα;

Το 2012 ξεκίνησα επαγγελματικά να ασχολούμαι με τα χειροποίητα καλλυντικά . Ο Ίασμος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει γιασεμί όπου παραπέμπει συμβολικά σε έναν κόσμο γεμάτο γιασεμί. Σε έναν κόσμο όπου η ίαση σκέψεων , συναισθημάτων και σώματος αλλάζει μέσα από τον Ίασμο κόσμο. Ο Ίασμος ιδρύθηκε με γνώση , επαγγελματισμό και υπευθυνότητα . Στόχος του είναι η επιλογή προϊόντων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν την υγεία μας , με συνταγές δομημένες από την αρωματοθεραπεία , την κρυσταλλοθεραπεία , τα βότανα και τις συμπληρωματικές θεραπείες . Το 2018 διαμόρφωσα ένα χώρο για θεραπείες όπου ονομάστηκε Holistic Therapy Center The Art of Aromatherapy. Ένας χώρος ζεστός , θεραπευτικός όπου ο καθένας μπορεί να έρθει σε επαφή με την θεραπεία που του ταιριάζει. Η ολιστική θεραπεία απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους πολυεπίπεδα και να ιαθούν με φυσικό τρόπο . Αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι που είχαμε ανέκαθεν παράδοση στην Ελλάδα , το οποίο μας έχει κάνει παγκοσμίους γνωστούς για τα ποικίλα θεραπευτικά βότανα που έχει η χώρα μας . Ο χρόνος μου επιβεβαίωσε πως ήταν ένα αναγκαίο βήμα που έλειπε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ο κόσμος το αγκάλιασε με ενθουσιασμό και αγάπη ψάχνοντας για μια εναλλακτική προσέγγιση θεραπείας. 3) Τι παροχές έχει ο Ίασμος; Τι θα βρούμε εκεί ; Το Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών δίνει την δυνατότητα στις παρακάτω θεραπείες • Ολιστική Αρωματοθεραπεία και Θεραπευτική Μάλαξη • Κρυσταλλοθεραπεία και Κρυσταλλική Αρωματοθεραπεία • Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία & Χρωμοαρωματοθεραπεία • Beamer Light Pen colour Enlightenment System Aura – Soma • Hot Stones & Aroma Stones Therapy • Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα του Dr E. Bach – Bach Flower Remedy • Πρόληψη Χρόνιων Παθήσεων με Φυσικές Μεθόδους • Αποτοξίνωση και Ιονική Θεραπεία • Ατομικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής • Ομαδικά Σεμινάρια Θεραπευτικού Τομέα – Group Therapy Seminars. Επίσης θα βρείτε βιολογικά και φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά εξαιρετικής ποιότητας και μπορείτε να διαμορφώσετε το ιδανικό δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας και να επωφεληθείτε από τα μοναδικά συστατικά τους .

4) Τι διαφορετικό έχει ο Ιasmos? Γιατί πρέπει να τον προτιμήσει κάποιος; Tι πρέπει οπωσδήποτε ενας πελάτης να δοκιμάσει; Μια διαφορετική προσέγγιση φιλοσοφίας στο θέμα της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ολιστικά. Οι μέθοδοι θεραπείας διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών μας είναι ψυχολογικής και ψυχοσωματικής αιτιολογίας . Καινοτόμες έρευνες σε φυσικές λύσεις ίασης για χρόνιες παθήσεις έδειξαν ότι η αρωματοθεραπεία έχει καταπληκτικά αποτελέσματα . Η θεραπευτική τέχνη της αρωματοθεραπείας είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους φυσικής θεραπείας . Τα αιθέρια έλαια μπορούν να δράσουν θεραπευτικά σε διάφορους τομείς . Είναι η ψυχή των φυτών! Έτσι δρουν τόσο δυναμικά και αποτελεσματικά σε όλο το σύστημα . Στο κέντρο ολιστικών θεραπειών κατόπιν λήψης ιστορικού και διάγνωσης των παθήσεων που σας απασχολούν δημιουργούνται συγκεκριμένες συνταγές με βιολογικά αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων . Η αρωματοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την κλασσική ιατρική στην θεραπευτική διαδικασία . Περιτριγυρισμένοι σε ένα χώρο από μυρωδιές , από βότανα και αιθέρια έλαια μπορεί να δοκιμάσει κανείς τις χειροποίητες κρέμες προσώπου και σώματος εμπλουτισμένες με πέταλα λουλουδιών καθώς επίσης μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων σαπουνιών με ελληνικά βότανα και αιθέρια έλαια , υπέροχα body scrubs , body oils , body butters , lip balms , αφρόλουτρα και σαμπουάν με συστατικά τα οποία από την αρχαιότητα θεωρούνταν ελιξίρια υγείας και ομορφιάς .

5) Ο κόσμος πως αντιλαμβάνετε όλο αυτό; Είναι δεκτικός στις ολιστικές θεραπείες και στα εναλλακτικά; Το σώμα μας και η ανθρώπινη ύπαρξη μας είναι δημιουργημένα ώστε να ευημερούν μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον , το οποίο συμβάλλει στην αυτοίαση . Οι ολιστικές θεραπείες βοηθούν στην γρήγορη αντιμετώπιση των παθήσεων γιατί στοχεύουν πιο άμεσα στην ψυχοσωματική και δρουν συμπληρωματικά με την σύγχρονη ιατρική . Ο κόσμος γίνετε ολοένα και περισσότερο λεκτικός . Ψάχνει και στρέφετε στις ολιστικές θεραπείες . Ο τομέας της υγείας ήταν ανέκαθεν στο κέντρο του ενδιαφέροντος . Εδώ υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια αλλαγή που ο κόσμος ενδιαφέρετε να ασχοληθεί με την υγεία του προληπτικά πριν αρρωστήσει αποβάλλοντας το στρες και το άγχος μέσα από την αρωματοθεραπεία , τις ζεστές ηφαιστειογενής πέτρες , το Beamer Light Pen και τις συμπληρωματικές θεραπείες . Στις ολιστικές θεραπείες ασχολούμαστε με τον άνθρωπο σαν ψυχή και σώμα και εξετάζουμε τα διάφορα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα διαπροσωπικό , συναισθηματικό , σωματικό , διανοητικό, πνευματικό. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν ολιστικές μεθόδους με στόχο την θεραπεία του σώματος , της ψυχής , του πνεύματος αυτό που αναφέραμε λίγο πριν ως ολιστική θεραπεία. 6) Πόσο δύσκολο για μια μητέρα είναι να συντηρεί και μια επιχείρηση; Στον 21ο αιώνα είναι καθιερωμένο ότι οι σύγχρονες οικογένειες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες είναι αναγκαίο να εργάζονται και οι δυο. Μια εργαζόμενη μητέρα μπορεί να είναι και μια καλή μητέρα . Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μέσα από την δουλειά της , της δίνεται ο χώρος της δημιουργικότητας , όπου γυρνώντας στο σπίτι μπορεί να απολαύσει και την οικογενειακή της ευτυχία.

7) Πως θα ήθελες να δεις τον Ίασμο στο μέλλον; Το κέντρο ολιστικών θεραπειών Ίασμος είναι ένα κέντρο που βασίζεται τόσο σε αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους με την σύγχρονη εξέλιξη , όπου υποστηρίζει τους ανθρώπους που θέλουν και αναζητούν μια ολιστική θεραπεία στις ψυχοσωματικές διαταραχές της εποχής μας . Στόχος του κέντρου είναι μέσα από την αποτελεσματική θεραπεία , να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι και αναφοράς στη ζήτηση εναλλακτικών θεραπειών της τοπικής κοινωνίας .

8) Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια – όνειρα ; Ένα θεραπευτικό πολυκέντρο για την βέλτιστη ανάπτυξη νου , ψυχής και σώματος όπου στο επίκεντρο είναι η ολιστική θεραπεία του ανθρώπου με τις ευεργετικές επιδράσεις των βότανων και πολύτιμων αιθέριων ελαίων που πηγάζουν από την αρχαία φιλοσοφία των Ελλήνων . Η ολιστική θεραπεία επιτυγχάνεται στην εξισορρόπηση της ανθρώπινης ενέργειας όπου επαναφέρει την αρμονικότητα στη σχέση σώματος , ψυχής και νου. Με την ικανότητα και την γνώση ως ολιστικοί θεραπευτές ανακαλύπτουν και επαναφέρουν την αρμονία όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά αποβάλλοντας τις εκδηλωμένες παθήσεις . Μελλοντικά θα ήταν όμορφα να ενσωματωθούν ολιστικά κέντρα θεραπείας δίπλα σε ιαματικές πηγές – λουτρά .

9) Που βρίσκεται ο Ίασμος και ποιες ώρες λειτουργεί ; Το κέντρο Ολιστικών θεραπειών Ίασμος βρίσκεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 88. Οι ώρες που λειτουργεί είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων καθώς και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Μαριάννα Λαλίδου Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια Απόφοιτη της σχολής Εναλλακτικών Επιστήμων Natural Health Science (NHS) Μέλος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ ( Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών ) Μέλος του Σ.Ε.Α ( Σωματείο Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών )

Web Site : www.iasmoscosmos.gr FB : iasmoscosmos Instagram : iasmoscosmos E-mail : [email protected] Τηλ . Επικ : 2551022410 & 6936728626

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.