Jul 13

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία για άτομα , ζευγάρια και οικογένειες.

  • Ατομικές συνεδρίες
  • Ψυχαναλυτική θεραπεία της οικογένειας

Η ψυχοθεραπεία είναι μία επιστημονική θεραπευτική μέθοδος. Στο διάστημα αυτό, έχουν σταδιακά δημιουργηθεί διάφορες θεραπευτικές κατευθύνσεις, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η ψυχαναλυτική/ψυχοδυναμική, η υπαρξιακή/ανθρωπιστική, η συστημική/δομική καθώς και η γνωστική/συμπεριφορική.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ατομική, ομαδική, οικογενειακή ή ζεύγους.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλούς ανθρώπους και για πολλά και διάφορα είδη αιτημάτων και δυσκολιών. Μπορεί να αφορά στην προσωπική αυτογνωσία και εξέλιξη κάποιου ατόμου. Μπορεί να αφορά σε μία κρίση ζωής, για παράδειγμα, ένα χωρισμό ή θάνατο, μία τραυματική εμπειρία κ.τ.λ., για την οποία το άτομο χρειάζεται βοήθεια ώστε να μπορέσει να την ξεπεράσει.

Μπορεί ακόμα να αφορά σε μια αίσθηση αδιέξοδου στη ζωή, πως ο χρόνος περνά και χάνεται χωρίς τίποτα το σημαντικό να συμβαίνει, σε κάποιο έντονο αίσθημα άγχους, θλίψης, μοναξιάς, πανικού, έλλειψης ευχαρίστησης και ανησυχίας, σε διάφορες φοβίες, ψυχοσωματικά προβλήματα, βουλιμία ή/και ανορεξία κ.ά.

Επίσης, μπορεί να αφορά σε προβλήματα στον εργασιακό χώρο, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην οικογένεια .

Βασική προϋπόθεση, για μια επιτυχή θεραπευτική έκβαση, αποτελεί η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.