Jun 01

Ο ήλιος κάνει καλό στην ψυχή και στο δέρμα μας ... με ηλιοπροστασία !

Ο ήλιος, το πιο λαμπρό αστέρι, το Φως, η χαρά της Ζωής, η Δημιουργία, η καλύτερη μορφή ενέργειας, ο τόσο ευεργετικός για όλους μας μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας εαν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ηλιοπροστασίας.

Το δέρμα μας, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, είναι μια θαυμάσια ασπίδα προστασίας και έχει την δυνατότητα να αμύνεται κάτω και από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα πρέπει να σεβόμαστε και να ενισχύουμε με τις επιλογές μας. Η σωστή επιλογή αντηλιακού προϊόντος, η τήρηση των κανόνων ηλιοπροστασίας που αφορούν όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις ηλικίες, οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο περισσότερο από 10-30 λεπτά την ημέρα, και η φροντίδα προσώπου σώματος μετά την έκθεση μας στον ήλιο, θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην θάλασσα ή το βουνό χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον μας στο να παρουσιάσουμε δερματικό καρκίνο τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό και στους περιπάτους μας στην πόλη ή τα ψώνια μας.

Ως ηλιοπροστασία, ορίζεται το σύνολο των ενεργειών ενός ανθρώπου, για να προφυλαχθεί από την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και επομένως από τα ηλιακά εγκαύματα, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία. Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που έχουν αποφύγει βαριά ηλιακά εγκαύματα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, έχουν ελαττώσει κατα 78% την πιθανότητα ανάπτυξης δερματικού καρκίνου στα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, παιδιά με 1-2 βαριά ηλιακά εγκαύματα στα πρώτα 15 χρόνια της ζωής τους έχουν διπλασιάσει τις πιθανότητες ανάπτυξης δερματικού καρκίνου στην διάρκεια της ζωής τους.

Γράφει η Μαρία Ζώρζου, Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια

Άρθρο από το περιοδικό Holistic Life

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.