Jun 01

Κτηνιατρική περίθαλψη με αιθέρια έλαια

Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια:

Η αρωματοθεραπεία είναι μια αρχαία πρακτική που αφορά στη σωστή χρήση των αιθέριων ελαίων για να προωθήσει την καλή υγεία και την ευζωία.

Τα αιθέρια έλαια είναι αποστάγματα από θεραπευτικά βότανα, άνθη, φυτά, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διάλυση για την καταπολέμηση σωματικών & ψυχολογικών νοσημάτων. Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά πτητικά, γεγονός που κάνει τα χημικά τους συστατικά εύκολα απορροφήσιμα είτε μέσω της μύτης είτε μέσω του δέρματος. Εντούτοις, δεν είναι φάρμακα, γιατί σε αντίθεση με αυτά, τα αιθέρια έλαια δρουν απαλά και ολιστικά ως προς την εξισορρόπηση του οργανισμού, καθώς και την καταπολέμηση ασθενειών.

Τα αιθέρια έλαια και τα ζώα:

Ένα ζώο θα χρειαστεί αιθέρια έλαια όταν θα χάσει ο οργανισμός του την ισορροπία του, δηλαδή έχει φύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια καλής υγείας και συμπεριφοράς. Τα αιθέρια έλαια περιέχουν συστατικά που οικειοθελώς θα διάλεγε το ζώο από το φυσικό του περιβάλλον για να διατηρήσει την υγεία του. Κάτι το οποίο έχουμε στερήσει από το ζώο, εξημερώνοντάς το και κλείνοντάς το μέσα στο σπίτι μας, στο χώρο μας. Τα ζώα, λοιπόν, αναγνωρίζουν στα αιθέρια έλαια, τις ιατρικές ουσίες στις οποίες θα κατέφευγαν όντας στη φύση. Αυτή είναι και η μαγεία της κτηνιατρικής αρωματοθεραπείας. Δεν επιβάλλουμε τίποτα στο ζώο, απλώς ενεργοποιούμε το υψηλό ένστικτο αυτοίασης που διαθέτει το ίδιο.

Χρήση των αιθέριων ελαίων στα ζώα:

Τα ζώα ανταποκρίνονται συνήθως στα αιθέρια έλαια με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουν οι άνθρωποι, απλώς είναι λίγο πιο ευαίσθητα.

Μερικές καταστάσεις που μπορείτε να αντιμετωπίσετε:

Ψύλλοι και άλλα παράσιτα: Lemongrass, Eucalyptus, Pine, Citronella & Peppermint σε ανθόνερο Μέντα για ψεκασμό Ηρεμία: Lavender, Roman Chamomile στην τροφή τους ή το νερό τους Άγχος, νευρικότητα - πόνος: Lavender, Geranium, Valerian σε κρέμα βάσης και εφαρμόστε το μείγμα στα δάχτυλα των ποδιών τους (πάνω μέρος) και στην άκρη των αυτιών, έτσι ώστε να το μυρίζει διαρκώς Καρδιακά προβλήματα: Peppermint στις πατούσες / Myrtle & Ravansara σε ανθόνερο και ψεκάστε στη ράχη ή χρησιμοποιήστε το σε κομπρέσα ζεστή ή κρύα Ύπνος: Lavender στα πόδια Στομαχικές καταστάσεις ή έμετο από ταξίδι: Peppermint σε λάδι για μασάζ και απλώστε το μείγμα στο στομάχι Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στα ζώα.

**Προσοχή! Μην πάνε τα αιθέρια έλαια στο μάτι του ζώου

Προσοχή! Οι γάτες και τα μικρά κατοικίδια θα πρέπει να αποφεύγουν τα αιθέρια έλαια πλούσια σε φαινόλες, όπως oregano, thyme, tea tree, cinnamon, clove.**

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας, συμβουλευτείτε κάποιον πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή.

Μαρία Ζώρζου - Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.