Jun 01

Φυσικά Καλλυντικά

Η μεγαλύτερη επιθυμία των γυναικών είναι να έχουν ένα λαμπερό πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που να ακτινοβολεί υγεία κι ομορφιά. Κάποτε οι γυναίκες πίστευαν αυτά που τους έλεγαν οι κατασκευαστές και οι πωλητές. Σήμερα γνωρίζουν κι απαιτούν το αγνότερο προϊόν για το δέρμα τους.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά καλλυντικά στην αγορά που υποστηρίζουν πως είναι φυτικά, φυσικά, οργανικά κ.ο.κ. Ποια καλλυντικά όμως είναι πράγματι αγνά – φυσικά – βιολογικά και πως τα αναγνωρίζουμε?

Τα φυσικά- βιολογικά καλλυντικά χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες συστατικά από τη φύση και αιθέρια έλαια από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Τα αρώματα που χρησιμοποιούνται είναι από συνθέσεις αγνών ελαίων για να απολαμβάνουμε μέσα από το προϊόν τα φυσικά αρώματα. Οι γαλακτωματοποιητές, όπως φυτική γλυκερίνη και φυσικά λιπαρά οξέα είναι πολύ απαλοί και συμβατοί με το δέρμα. Τα μίγματα των αιθέριων ελαίων και τα φυσικά συστατικά σταθεροποιούν τις φόρμουλες.

Στα φυσικά καλλυντικά δε χρησιμοποιούνται συνθετικά αρώματα, παραβένες, παράγωγα ουρίας (Urea), παράγωγα φορμαλδεΰδης κι άλλες επιβλαβείς αλογονοποιημένες ενώσεις. Τα συνθετικά χημικά και τα παράγωγα πετρελαίου επιβαρύνουν τον οργανισμό και υποθάλπουν την υγεία μας. Έρευνες αποδεικνύουν ότι συσσωρεύονται στον οργανισμό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι έχουν βρεθεί ακόμα και στο μητρικό γάλα. «Παρ’ όλα αυτά, το μητρικό γάλα παραμένει η καλύτερη τροφή για τα βρέφη».

Ο μοναδικός τρόπος να αναγνωρίσουμε τα φυσικά από τα «ύποπτα» τοξικά συστατικά είναι να μάθουμε να διαβάζουμε τη μαγική ταμπελίτσα στο πίσω μέρος της συσκευασίας και να αναζητούμε πιστοποιητικούς οργανισμούς που πιστοποιούν την αγνότητα των προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι δε θα πρέπει να υπάρχει μέσα στο προϊόν κανένα συστατικό που να έχει κατηγορηθεί από την επιστημονική κοινότητα για πονοκεφάλους, διαταραχές του αναπνευστικού, αδυναμία στη συγκέντρωση, τερατογενέσεις, μεταλλάξεις, καρκίνο.

Τα φυσικά-βιολογικά καλλυντικά έχουν όλα τα συστατικά ενεργά κι αυτό είναι η μεγάλη τους δύναμη ως προς το αποτέλεσμα. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις καταστάσεις δέρματος. Το δέρμα αναγνωρίζει- συνεργάζεται και το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό για κάθε περίπτωση. Είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά και συστήνονται από δερματολόγους κι επαγγελματίες αισθητικούς. Άτομα με ευαίσθητο δέρμα, ακμή κι αλλεργίες θα ανακαλύψουν πως τα φυσικά-βιολογικά καλλυντικά και μέικ-απ είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά τους για ένα δέρμα λαμπερό και υγιές.

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν αυτά τα προϊόντα δρουν βάσει κοινών προτύπων αγνότητας. Τα καλλυντικά τους είναι βιοδιασπώμενα, δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες και δε δοκιμάζονται στα ζώα. Συστήνονται ιδιαίτερα σε αλλεργικά άτομα, καθώς επίσης και σε άτομα με πολλαπλές χημικές ευαισθησίες.

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ελέγχετε ποιο προϊόν είναι αληθινά φυσικό πριν το αγοράσετε είναι επειδή βάσει του ελάχιστου κανονισμού FDA (Federal Drug Agency – Ομοσπονδιακή Αντιπροσωπεία Φαρμάκων) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζουν ότι σε πολλά αποκαλούμενα φυσικά προϊόντα υπάρχουν τοξικά και καρκινογόνα συστατικά. Το Εθνικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας διαπίστωσε (έρευνα του 2008) ότι πάνω από 800 ουσίες που διατίθενται για χρήση στα καλλυντικά έχουν αναφερθεί ως τοξικές.

Όπως πάντα, οι καιροί αλλάζουν. Οι καταναλωτές όλο και περισσότερο ενημερώνονται κι ενδιαφέρονται για το ποσοστό των χημικών ουσιών που απορροφάμε στην καθημερινότητά μας. Κι αυτό γιατί καλλυντικά δεν είναι μόνο τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης της γυναίκας αλλά τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας ολόκληρης της οικογένειας.

Εάν και μέχρι σήμερα δεν είχατε καμιά αλλεργική αντίδραση από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και πάλι ελέγξτε τα συστατικά διαβάζοντας τις ετικέτες. Αν έχετε κάποιο δερματικό πρόβλημα, σταματήστε τη χρήση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε κι επισκεφτείτε ένα δερματολόγο. Ένα δερματικό πρόβλημα είναι μήνυμα ότι κάτι στα συστατικά του προϊόντων που χρησιμοποιούμε δεν είναι συμβατό με το δέρμα μας.

Τα φυσικά-βιολογικά καλλυντικά είναι σύμμαχοι των γυναικών για να ανατρέψουν τα σημάδια του χρόνου. Τα αγνά φυσικά-βιολογικά καλλυντικά είναι ένας ιδανικός τρόπος για να διατηρηθεί η ενυδάτωση και η αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη γήρανση της επιδερμίδας.

Οφέλη των φυσικών-βιολογικών καλλυντικών

  • • Όλα τα συστατικά ενεργά
  • • Διατηρούν την υγρασία του δέρματος
  • • Δραστηριοποιούν τις λειτουργίες τους οργανισμού
  • • Ενισχύουν την άμυνα του δέρματος
  • • Είναι αποτελεσματικά και ποιοτικά
  • • Βελτιώνουν τις ρυτίδες της επιδερμίδας
  • • Είναι ειδικά σχεδιασμένα κι επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει
  • • Είναι ιδανικά για ευαίσθητα δέρματα

Μαρία Ζώρζου AGP Laverana Ltd., REP Penny Price Aromatherapy Ltd.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.