Η ανθοθεραπεία ανήκει στις λεγόμενες ενεργειακές – εναλλακτικές προσεγγίσεις. Τα ανθοϊάματα έχουν μια σαφή ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και μπορούν να αποτελέσουν πραγματική θεραπεία σε ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Τα ανθοϊάματα μπορούν, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αναβάθμιση της προσωπικότητας. Επίσης, προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην βελτίωση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων.

Πριν από 80 χρόνια περίπου, ο γιατρός Έντουαρντ Μπαχ ανακάλυπτε στην Αγγλία ότι τα λουλούδια, αν χρησιμοποιηθούν με ορισμένο τρόπο, μπορούν να γίνουν τα μέσα για να επηρεάσει ο άνθρωπος τα συναισθήματα και τις σκέψεις του προς την κατεύθυνση που εκείνος θέλει.

Το σύστημα των ανθοϊαμάτων του Μπαχ αποτελείται από 38 ανθοϊάματα προερχόμενα από αντίστοιχα άνθη. Τα ανθοϊάματα είναι ενεργειακά παρασκευάσματα χωρίς παρενέργειες και κινδύνους και δεν προκαλούν εξάρτηση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και από εγκύους, βρέφη, ηλικιωμένα άτομα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ανθέων μπορούν να κάνουν καλό ακόμα και στα ζώα και στα φυτά.

Τα ανθοϊάματα ασκούν μια άμεση ανακουφιστική επίδραση στην προσωπικότητα και ταυτόχρονα, βαθμιαία, την εκπαιδεύουν σε έναν πιο θετικό και υγιή τρόπο λειτουργίας. Η ανθοθεραπεία συχνά αναφέρεται σαν μια μέθοδος αυτοθεραπείας. Μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με τα ανθοϊάματα και να χρησιμοποιήσει όσα από αυτά θεωρεί ότι του χρειάζονται. Συχνά, όμως, απαιτείται μια πιο προσεκτική αξιολόγηση της κατάστασης και τότε ο ρόλος του ειδικά εκπαιδευμένου θεραπευτή είναι καθοριστικός. Τα θετικά αποτελέσματα στην ανθοθεραπεία εξαρτώνται από το πόσο εύστοχη και επιτυχημένη υπήρξε η επιλογή των κατάλληλων ιαμάτων, κάτι που συχνά φαίνεται απλό, αλλά απαιτεί βαθειά κατανόηση της φύσης των προβλημάτων, καθώς και των ιδιοτήτων των ανθοϊαμάτων.

Λίγα λόγια του Έντουαρντ Μπαχ:

«Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στους άλλους είναι το να είστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι εσείς οι ίδιοι. Έτσι θα μπορείτε να τους αποτραβήξετε από την απελπισία τους».

«Η λειτουργία των ιαμάτων αυτών συνίσταται στο να ανυψώνει τους κραδασμούς μας, να ανοίγει τα κανάλια μας για την αποδοχή του Πνευματικού μας Εαυτού. Θεραπεύουν όχι επιτιθέμενα κατά της ασθένειας, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις όμορφες δονήσεις της Ανώτερης φύσης μας, στην παρουσία της οποίας η αρρώστια λιώνει και χάνεται, όπως το χιόνι στην λιακάδα».

«Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία, παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στην νοοτροπία, ειρήνη στον νου και εσωτερική ευτυχία».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ενημερωθείτε στο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών iasmoscosmos 
Λ. Δημοκρατίας 88 Ημιόροφος
Επικ : 25510 22410 & 6936728626