Ο ήλιος, το πιο λαμπρό αστέρι, το Φως, η χαρά της Ζωής, η Δημιουργία, η καλύτερη μορφή ενέργειας, ο τόσο ευεργετικός για όλους μας μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας εαν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ηλιοπροστασίας.

Ο Ήλιος είναι πηγή ζωής και χαράς, πηγή δημιουργίας και φωτός. Ζωντανεύει και ενεργοποιεί το σώμα μας και το πνεύμα μας. Εξασφαλίζει το οξυγόνο, την θαλπωρή και την σύνθεση της βιταμίνης D. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την όραση ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρει την καλύτερη και πλέον οικολογικά αποδεκτή μορφή ενέργειας σε πολλαπλά επίπεδα. 

Πώς ξεκίνησε αυτή η υπέροχη γιορτή; Από τους αρχαίους Έλληνες που αφιέρωναν μια γιορτή την άνοιξη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη).  Τη γιορτή αυτή διαδέχθηκε η γιορτή αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας τη Ρέα.  Η Ρέα ήταν Μητέρα του Δία και συνεπώς όλων των Θεών της αρχαίας Ελλάδας.

Τα ανθόνερα (hydrolats ή hydrosols ή floral waters) είναι το συμπυκνωμένο νερό που παράγεται κατά τη διάρκεια της απόσταξης του φυτού, συνήθως κατά τη διάρκεια της παραγωγής των αιθέριων ελαίων.  Hydro σημαίνει νερό και η λέξη lat προέρχεται από τη λέξη γάλα, γιατί όταν είναι φρέσκα πολύ αυτά τα νερά μπορεί να είναι θολά ή γαλακτώδης από τα αιωρούμενα διαλυτά εκχυλίσματα φυτών στο εσωτερικό τους. 

Η μεγαλύτερη επιθυμία των γυναικών είναι να έχουν ένα λαμπερό πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που να ακτινοβολεί υγεία κι ομορφιά. Κάποτε οι γυναίκες πίστευαν αυτά που τους έλεγαν οι κατασκευαστές και οι πωλητές. Σήμερα γνωρίζουν κι απαιτούν το αγνότερο προϊόν για το δέρμα τους.

Η Αρωματοθεραπεία σήμερα γνωρίζει μια αναγέννηση και όταν χρησιμοποιείται με γνώση και αγάπη, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.  Η Αρωματοθεραπεία έγινε γνωστή πριν από 5000 χρόνια.  Για μερικά χρόνια ξεχάστηκε από πολλούς η αληθινή αρωματοθεραπεία και ο όρος χρησιμοποιείτο μόνο για ωραία αρώματα. 

Οι γιορτές πέρασαν και είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκουράσουμε και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμός μας από τις παραβάσεις των εορτών. Η αποτοξίνωση και απέκκριση των άχρηστων υλών από το συνδετικό ιστό είναι η θεραπεία των ασθενειών και η επιμήκυνση της ζωής.

Τα  καθαριστικά που χρησιμοποιούμε συνήθως στο σπίτι μπορεί να απομακρύνουν τα μικρόβια αλλά ξεχνάμε ότι επιβαρύνουν την υγεία μας και το περιβάλλον με επικίνδυνα χημικά…

Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια:

Η αρωματοθεραπεία είναι μια αρχαία πρακτική που αφορά στη σωστή χρήση των αιθέριων ελαίων για να προωθήσει την καλή υγεία και την ευζωία.